>
A desirable space to live in and look out to

Timber uprights and a timber arbour help to integrate the internal and external living spaces and provide a seamless space. The high quality material and planting palette creates a highly desirable garden space to live in, and look out to.

 

Photographer: Simon Wood

Giant Black Bamboo, one-off in-situ concrete details and Australian native hardwood create a beautifully considered external space. Multi use spaces are created by the layout of these well crafted elements. Sculptural concrete walls double as seating back rests and mediate level changes.

Timber benches conceal storage areas. A cantilevered concrete bench to the rear of the garden frames the outdoor shower and becomes a striking feature when lit at night.

Client
Private residence

Scope

Concept design, design development, design and construction

Location

Birchgrove, Sydney, NSW, Australia

Team

ASPECT Studios, Ruth-Bartlett Pullen Architects

Year

2007