COHL Foshan Uni-Mall – Changing the Face of Retail in China

ASPECT insights
COHL Foshan Uni-Mall – Changing the Face of Retail in China
Aspect Studios Shanghai COHL FOSHAN UNI-MALL_06   When we commenced the design of COHL Foshan Uni-Mall in China’s Guangdong province, we knew it was unlike any other mixed-use project in China. New drone photography of the site shows just how unique it is.The retail spaces are complemented by open public spaces, which provide new opportunities for people to come together and interact with the landscape. Aspect Studios Shanghai COHL FOSHAN UNI-MALL_03   A collaboration between ASPECT’s Shanghai and Sydney studios, the design establishes the landscape as the major attraction for the people of Foshan and neighbouring cities in Guangdong Province. Spanning 11.2 hectares, the project features retail spaces, integrated transport, natural water ways and open public domains that make it unlike any other mixed-use destinationin China. The primary attractions an integrated children’s water play park, which is operated by COHL and free for entry for the entire city, this will be a major drawcard for family and children to enjoy the space while finding relief from the high south china temperatures. Aspect Studios Shanghai COHL FOSHAN UNI-MALL_02   COHL Foshan Uni-Mall is still under construction and our CEO Chris Razzell and Shanghai DD Team Leader Sean Xiao visited the site in July to review progress and construction quality, working with the clients and contractor. The new aerial photos show the scale and complexity of the design as well as the flexibility it provides for people who come to the space to interact or to enjoy the environment. Aspect Studios Shanghai COHL FOSHAN UNI-MALL_01   The public domain is constructed from concrete, local granite and features natural green elements, such indigenous planting of shrubs, trees and palms which provides additional shade to the play and resting areas. It created a people orientated environment providing multiple opportunities for engagement with the landscape in a number of different ways.   The COHL Foshan Uni-Mall changes the face and approach to retail design in China, setting a new benchmark mixed-use retail destinations in China. The project was awarded the 2015-2016 Real Estate Design China Award for Best Retail Complex Development. This mixed-use project shows how the landscape can be central to attracting people to a space and its social benefits alone will provide a long-term return on investment. Aspect Studios Shanghai COHL FOSHAN UNI-MALL_04