>
A high impact feature

The collaboration resulted in a high impact feature that required minimal inputs and which was constructed from recyclable materials. Negotiations are underway to permanently relocate the green wall to Cook and Phillip Park.

Client
City of Sydney Council

Scope

Concept design, design development and site supervision

Location

Customs House, Circular Quay, Sydney, NSW, Australia

Team

ASPECT Studios, The Green Wall Company

Year

2008

Budget

$26,000

ASPECT Studios was commissioned to develop a green wall at the entry to the Sustainable Sydney 2030 Exhibition, an initiative of the City of Sydney.

The green wall was located for a six week period at Customs House, Circular Quay, and needed to be hardy, re-usable, and easy to erect and dismantle.

ASPECT Studios role was in the site planning and administration of the green wall installation, working closely with The Green Wall Company to develop an appropriate solution and assisting in obtaining the approvals required to install a green wall onto the granite columns of this important heritage building.