>
Dynamic and engaging community space

Client
Whitehorse City Council

Scope

Concept Design, Design Development, Tender Documentation, Construction

Location

Box Hill Gardens, Melbourne, Victoria, Australia

Team

ASPECT Studios (lead consultant), NMBW Architecture, GTA Consultants, Form Structures, Martin Butcher Lighting Design

Year

2013

Photography

Andrew Lloyd

ASPECT Studios was commissioned by the City of Whitehorse to create an innovative space with a diverse array of recreation activities and events within the historic and well-loved gardens of Box Hill Gardens.

A key feature of the space is the recycling of the former tennis court club building. Part of the clubhouse has been retained and reused as seating platforms overlooking the playing surfaces. A new toilet block sits behind the rebound-wall providing amenity to all park users.

The site functions as both community space and courts for multiple sport and recreation activities. A dynamic and engaging super graphic defines the play areas and creates an iconic and playful destination for the growing community.

A 1km long path for walking and running will be added to the space in the near future. The path will circumnavigate the gardens, with the start and finish lines dovetailing into the Multi-purpose area.