>
Providing space for recreation

The landscape design for the Village Green incorporates a paved central plaza adjacent a children’s play area, a large spill out lawn and accent planting beds. The design builds on the existing alignment of remnant Eucalypt species present on site. A steel and perforated mesh shade structure is proposed above a concrete stage. Custom built precast concrete seating scattered around the plaza and on the main street provide space for passive recreation and activate the edge of the central space.

 

Photographer: Simon Wood

Ropes Crossing is a new residential development previously occupied by the Australian Defence Force Industries in western Sydney. The scope of works consists of the design and documentation of the central village green space, landscape treatment around the sales and information building and streetscape works within the village centre.

Client
Delfin Lendlease

Scope

Concept design, design documentation

Location

St Marys, Sydney, NSW, Australia

Team

ASPECT Studios, Northrop, Lighting Art and Science

Year

2007