>

Taking guidance from early learning strategies, the playspace provides two discreet play areas for babies and toddlers and another for older children. A trike track meanders through a grove of bamboo and palms, while varied path textures are designed to challenge and provide interest at all levels of play ability. A focal point of the playspace is a large custom designed 5 metre timber teepee which provides unique feature for the centre.

This project, initiated by the relocation of the University of South Australia’s City West campus child care centre, focussed on the need to provide a quiet and immersive play area within a new site located in the heart of Adelaide’s CBD.

Allowing children to develop skills through exploration

Client
University of South Australia

Scope

Concept Design, Documentation, Contract Administration

Location

Adelaide, SA, Australia

Team

ASPECT Studios, Grieve Gillett Dimitty Andersen Architects, CPR, Wallbridge and Gilbert, Bestec

Year

2015